Groene speelpleinen kinderopvang

Delen:

Tijdens de dag van de groene kinderopvang werd in Perscentrum Nieuwspoort het manifest 'Groene speelpleinen kinderopvang' door verschillende partijen ondertekend en aangeboden aan Tweede Kamerlid Suzanne Kröger van GroenLinks.

Het manifest is een initiatief van Stichting Groen Cement i.s.m. verschillende partners waaronder Branchevereniging VHG. Door het vergroenen van speelpleinen bij de kinderopvang, komen kinderen al vroeg in contact met de natuur. Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat dit bijdraagt aan betere leerprestaties en socialer gedrag van kinderen. Het manifest moet bijdragen aan een groter draagvlak voor groene speelpleinen bij kinderdagverblijven en groene schoolpleinen bij basisscholen.

editie 8
mei 2017
Gastspreker Peter Kuipers Munneke, weerman van het NOS-Journaal, spreekt over de klimaatverandering en er worden pitches gehouden over klimaat robuuste projecten.
Er is een City Deal gesloten tussen 7 steden en verschillende partners. De City Deal waarborgt de waarde van groen en blauw in de ruimtelijke ontwikkeling van steden.
In 2022 wordt in Almere de zevende editie van de Floriade georganiseerd, met als thema 'Growing Green Cities'.