Meestertitels voor uitmuntend vakmanschap

Delen:

De eerste twee meesterhoveniers van Nederland, Teun van der Meijden en Gerwin van de Pol, zijn door Branchevereniging VHG geïnaugureerd.

Deze meesterhoveniers zijn beloond voor hun excellente vakmanschap. Zij doorliepen een traject waarbij theoretische, praktische en sociale vaardigheden door een vakjury werden beoordeeld. De titel Meesterhovenier is er om uitmuntend vakmanschap te stimuleren.

Branchevereniging VHG wil meer aanzien en aandacht voor het groene vakmanschap. Door de titel Meesterhovenier in het leven te roepen willen zij dit realiseren. De Meesterhoveniers hopen met de titel ook meer jongeren te stimuleren om voor het groene vak te kiezen. Het vak is namelijk zoveel meer dan alleen schoffelen en dat willen ze met de titel Meesterhovenier uitstralen.

editie 8
oktober 2017
Om de twee jaar worden de internationale beroepenwedstrijden WorldSkills georganiseerd. Nederlands hovenierskampioenen Timo en Stefan zijn volop in training en gaan voor goud!
Tijdens de dag van de groene kinderopvang werd in Perscentrum Nieuwspoort het manifest 'Groene speelpleinen kinderopvang' door verschillende partijen ondertekend en aangeboden aan Tweede Kamerlid Suzanne Kröger van GroenLinks.
Gastspreker Peter Kuipers Munneke, weerman van het NOS-Journaal, spreekt over de klimaatverandering en er worden pitches gehouden over klimaat robuuste projecten.