WorldSkills 2017: training in volle gang

Delen:

Om de twee jaar worden de internationale beroepenwedstrijden WorldSkills georganiseerd. Nederlands hovenierskampioenen Timo en Stefan zijn volop in training en gaan voor goud!

Maar liefst 77 landen sturen hun beste leerling-vakmensen naar Worldskills om mee te doen aan de strijd om de hoogste eer in het vak. Timo en Stefan worden gecoacht door hun docenten, maar ook door Branchevereniging VHG en Skills Netherlands. De jongens zijn hard aan het trainen om voor Nederland een zo hoog mogelijke score te halen. Zij krijgen onder andere workshops, oefenen tuinen uit eerdere jaren en bouwen conditie op door te trainen. WorldSkills vindt dit jaar plaats van 14 tot en met 19 oktober in Abu Dhabi.

De organisatie van de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg is in handen van VHG, de branchevereniging van ondernemers in het groen, in samenwerking met de deelnemende AOC’s. Het ministerie van Economische Zaken, FNV Agrarisch Groen, CNV Vakmensen, Colland Arbeidsmarkt, AOC-Raad en WorldSkills Netherlands maken deze wedstrijden mede mogelijk en dragen deze een warm hart toe.

editie 8
juli 2017
Tijdens de dag van de groene kinderopvang werd in Perscentrum Nieuwspoort het manifest 'Groene speelpleinen kinderopvang' door verschillende partijen ondertekend en aangeboden aan Tweede Kamerlid Suzanne Kröger van GroenLinks.
Gastspreker Peter Kuipers Munneke, weerman van het NOS-Journaal, spreekt over de klimaatverandering en er worden pitches gehouden over klimaat robuuste projecten.
Er is een City Deal gesloten tussen 7 steden en verschillende partners. De City Deal waarborgt de waarde van groen en blauw in de ruimtelijke ontwikkeling van steden.